نشست «مبانی اندیشه های سیاسی موثر بر جامعه» در مدرسه علمیه الغدیر برگزار شد.

شناسه نوشته : 17732

1394/12/19

تعداد بازدید : 352

مدرسه علمیه الغدیر تهران(خواهران) در روز چهارشنبه 94/12/19 نشستی با عنوان «مبانی فکری اندیشه های سیاسی موثر بر جامعه» برگزار نمود.

دکتر غلامی مدرس و مدیریت دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به ضرورت بررسی مبانی اندیشه های سیاسی در جامعه؛ گفت: «مبانی فکری یعنی آن سیر ثابت و خواستگاه فکری که ریشه و منشاء عمل و رفتار است. ما باید بدانیم که در مبنای فکری اسلام اصل بی تفاوتی وجود ندارد؛ لذا باید اندیشه های سیاسی ای را که تا کنون در جامعه تجربه کرده ایم را به خوبی بررسی کرده و بشناسیم.»

وی مردم جامعه را به دو گروه عمده تقسیم نمود. گروهی که دارای مبنای فکری خاص هستند و برخی دیگر که در مسایل سیاسی مبانی فکری خاصی ندارند.

دکتر غلامی گفت:« متاسفانه خیلی از مردم در انتخاب های خود و موضعگیری هایشان یک مبنای فکری مدون، مستمر و قابل دفاع ندارند.»

وی جریانات سیاسی را به دو برهه زمانی اوایل انقلاب اسلامی و دوران معاصر تقسیم نموده و افزود:« کمی بعد از انقلاب ما در راس روحانیت اختلافات و تفاوت سلیقه هایی را مشاهده می کنیم که این اختلاف منجر به دو دسته شدن این جامعه می گردد و از آن پس ما دو گروه روحانیت و روحانیون را در جامعه می بینیم.»

وی خاطر نشان شد:« البته در این زمان جریانات و گروه های حاشیه ای مانند نهضت آزادی و سازمان مجاهدین خلق هم داشتیم که این ها به هویت مستقل نرسیده و بعد در گروه های دیگر به نوعی، ادغام شدند.»

دکتر غلامی با اشاره به نقاط اشتراک و افتراق دو گروه روحانیت و روحانیون، گفت:« بسیاری از مبانی فکری روحانیت شبیه به همان شعارهایی است که چه در زمینه اقتصادی و چه فرهنگی؛ در انتخابات سال 88 از زبان سران فتنه مطرح می شد. »

وی در تشریح اندیشه های سیاسی گروها بعد از جنگ تحمیلی تا دوران معاصر، گفت:« در این دوران دو گروه دیگر جایگزین شدند و آن جریان اصول گراها و اصلاح طلبان بود.»

مدیریت دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع) در ادامه افزود:« مبنای فکری اصلاح طلبان به روز کردن شعارهای انقلاب است. این مساله در ظاهر خوب به نظر می رسد اما در حقیقت ما شعارهایی را دیدیم که بر خلاف اصول ارزشی نظام اسلامی در آن دوران مطبوعات اقدام به نشر آن می کردند. شعارهایی که افکار امام خمینی را کهنه می دانست و هیئت های مذهبی را منشاء خشونت و دیگر این که معتقد بود زنان محجبه قشری عقب مانده هستند.»

وی با اشاره به وظیفه افراد آگاه در مقابل این جریانات فکری و سیاسی گفت: «باید خیرخواهان و بدخواهان نظام جمهوری اسلامی ایران را چه در داخل و چه در خارج از کشور شناخت و دید موضعگیری آن ها چیست؟ خیرخواهان انقلاب اسلامی از تمام حیثیت ووجود خودشان برای اهداف این انقلاب سرمایه گذاری میکنند.»

وی افزود:« بدخواهان در نقطه مقابل امام ایستاده و تمام تلاش خود را میکنند تا این وحدت، همبستگی و رقابت سیاسی سالم را در جامعه از بین ببرند. این ها در فکر دو قطبی کردن جامعه هستند و این مساله عواقب وخیم و دامنه داری بر جای خواهد گذاشت.»

این مدرس دانشگاه گفت:« رفع تحریم ها، بهبود وضع اقتصادی و حس امنیت؛ معیارهایی است که مردم عادی جامعه آن را دنبال میکنند و این گروه مخالفان با شعار تعامل سازنده با دنیا برای رفع تمامی مشکلات اقدام به جلب آراء عمومی کردند.»

دکتر غلامی مدرس و مدیریت دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق(ع)  با تاکید بر این که بسیاری از این شعارها خلاف واقع و کذب محض است در ادامه خاطر نشان شد:« ما تا از تمام اسلام دست نکشیم دشمن کوتاه نخواهد آمد بنابر این باید از این دوقطبی گری دست بر داشت و به وحدت رسید. مبانی فکری این اندیشه الهی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید میکنند؛ جامعه اسلامی ما را در جهان تعالی خواهد بخشید.»

در خاتمه دکتر غلامی به برخی سوالات طلاب در رابطه با موعات اخلاقی و سیاسی  پاسخ دادند.