فیلم سینمایی بادیگارد هجدهمین فیلم سینمایی ابراهیم حاتمیکیا است که پروانه ساخت این فیلم در تاریخ ۲۷ اردیبهشتماه ۱۳۹۴ به تهیهکنندگی خود ایشان صادر گردید.
به گزارش ایرنا، ابراهیم حاتمی کیا روز شنبه در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی بادیگارد در جشنواره بین المللی فیلم فجر اظهار کرد: بادیگارد را نقطه عطفی در کارنامه خود نمی دانم و فقط هجدهمین فیلمی است که ساخته ام. در این مدت یک مسیر طی کرده ام و هیچ نقطه عطفی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: حالم در این دوره از جشنواره مانند جشنواره فیلم فجر در سال 1365 است که هویت نخستین فیلمم را ساخته بودم. آن دوران همزمان با عملیات کربلای پنج بود و از اینکه در سینما و در تهران هستم خجالت می کشیدم، چون بقیه عوامل ساخت روایت فتح در جبهه بودند.
حاتمی کیا افزود: امروز هم چنین حالی دارم زیرا مستندسازان به سوریه رفته اند و در آنجا مشغول کار هستند اما من در تهران باقی مانده ام.
وی درباره مراحل ساخت فیلم بادیگارد گفت: فیلم برداری در سه ماه فشرده و حاتمی کیایی انجام شد. اصرار داشتم در صحنه های اکشن فیلم چیزی کم نگذاریم و پرویز پرستویی به دلیل آسیب هایی که در طول فیلم برداری دید هنوز هم مشغول فیزیوتراپی است. برای ساخت این فیلم تحقیقات زیادی کردم و حتی به سایت های هسته ای نطنز و اصفهان نیز رفتم و با بسیاری از دانشمندان هسته ای حرف زدم.
برنده 9 سیمرغ بلورین، دو دیپلم افتخار و دو جایزه ویژه هیات داوران در دوره های مختلف جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: کم بودن بودجه برای فیلم سازی بسیاری از فیلم ها را به سوی آپارتمانی شدن سوق داده و به گونه ای سینماگران ایران را تنبل کرده است. دیگر دوران فیلم ساختن در یک اتاق گذشته است و به این دلیل خیلی تاکید داشتم که سکانس های اکشن بادیگارد چیزی کم نداشته باشد.
وی درباره اشاره هایی که به فیلم آژانس شیشه ای در فیلم بادیگارد وجود دارد گفت: پرستویی خودش را سرباز می داند ولی در واقع یک سردار است. وقتی یک بار دیگر فرصت کار کردن با پرستویی را پیدا کردم به نظرم رسید فرصت خوبی است که خیلی حرف ها را بزنم و شاید در این زمینه زیاده روی کرده باشم.
حاتمی کیا در پاسخ به این سوال که آیا بادیگارد برای انتقاد از دولت خاصی ساخته شده است؟ گفت: به هیچ وجه قصد نقد دولت یازدهم را نداشتم و یک موضوع کلی را مطرح کردم. البته زمانی که فیلم ساخته می شد می دانستم ممکن است چنین برداشتی برای دیگران به وجود بیاید اما چون می دانم در مسئولان دولت ظرفیت بالایی وجود دارد، بادیگارد را نقد خود نمی دانند.
وی ادامه داد: در بادیگارد نقد شخصیت سیاسی را مطرح می کنم و خیلی جدی هم روی این مسئله تاکید دارم اما منظورم یک دولت خاص نیست.
کارگردان فیلم سینمایی بادیگارد درباره مصاحبه ای که دیروز به نقل از وی منتشر شد مبنی بر اینکه به عوامل فیلم اجازه نمی دهد روی فرش قرمز راه بروند، گفت: من چنین مصاحبه ای انجام ندادم و این مسئله از بی اخلاقی و بی انصافی آن سایت است. البته من علاقه ای به این فضاها ندارم و حتی از راه رفتن روی فرش قرمز هم خجالت می کشم.
وی ادامه داد: برای اینکه روی فرش قرمز راه نرویم از عوامل فیلم اجازه گرفتم زیرا رفتن روی فرش قرمز را بر خودم حرام می دانم.
حاتمی کیا گفت: جشنواره در شرایط بسیار خوبی برگزار شد و به تصمیم برگزارکنندگان برای پهن کردن فرش قرمز احترام می گذرام، اما به دلیل احوالات شخصی خود این کار را انجام ندادم.
پرویز پرستویی بازیگر نقش اول فیلم بادیگارد نیز در این نشست خبری گفت: کار کردن با حاتمی کیا برای من افتخار است. در هر فیلمی که در کنار حاتمی کیا حضور داشته ام تجربه جدیدی به دست آورده ام و خوشحالم در رکاب او هستم.
وی درباره یک سکانس در فیلم بادیگارد که همسر و دختران حیدر در حال مداوای او هستند و باعث خنده تماشاگران در جشنواره فیلم فجر شد، گفت: دیروز برای سومین بار این فیلم را دیدم و متوجه شدم که هر بار تماشاگران در این صحنه به خنده می افتند. خود من این بخش از فیلم را خیلی دوست دارم اما فکر می کنم حاتمی کیا پس از جشنواره باید در آن تجدید نظر کند.
برنده سه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از دوره های مختلف جشنواره فیلم فجر برای فیلم های آژانس شیشه ای، بید مجنون و به نام پدر، درباره راه نرفتن عوامل فیلم بادیگارد روی فرش قرمز به شوخی گفت: برای اولین بار در زندگی ام، روز عروسی ام کت و شلوار پوشیدم اما چون در چنین قالب هایی نمی گنجم با یک موتور گازی تصادف کردم و همه لباس هایم پاره شد. وقتی در چنین شرایطی قرار می گیرم تعادلم را از دست می دهم.
وی افزود: حسن نیت مسئولان جشنواره را متوجه می شوم و می دانم که می خواهند جشنواره دلنشین برگزار شود، اما این مسئله با روحیات ما سازگار نیست.
مریلا زارعی دیگر بازیگر بادیگارد نیز در نشست نقد و بررسی این فیلم گفت: برای یک بازیگر فرصت مغتنمی است که در چنین گروهی کار کند. این فیلم چهارمین همکاری من با حاتمی کیا بود، اما با این تفاوت که این بار مسئولیت سنگین انتخاب بازیگران و بازیگردانی نیز به من سپرده شده بود. وقتی از پشت دوربین به عملکرد بازیگران نگاه می کردم دیدگاهم به این حرفه تغییر کرد.
وی ادامه داد: پس از 20 سال فعالیت حرفه ای در سینما خودم را به برخی کارگردانان مدیون می دانم و زمانی که دوباره از من برای همکاری دعوت می کنند بیشتر از اینکه به نقشی که قرار است داشته باشم فکر کنم، به خاطره خوبی که از آن کارگردان دارم فکر می کنم که ابراهیم حاتمی کیا نیز در این دسته قرار می گیرد.
زارعی در پاسخ به این سوال که آیا وی پرویز پرستویی را برای بازی در بادیگارد انتخاب کرده است یا این بازیگر انتخاب خود حاتمی کیا بود؟ گفت: وقتی فیلم نامه بادیگارد را خواندم متوجه شدم این نقش برای پرستویی نوشته شده است و مطمئن هستم که حاتمی کیا هم موقع نوشتن فیلم نامه به او فکر می کرد. همان زمان به حاتمی کیا گفتم که اگر پرستویی در این فیلم بازی نکند بهتر است بادیگارد ساخته نشود.
وی افزود: سرگروه، سر تیم و سردار بازیگران فیلم بادیگارد پرویز پرستویی بود.
کارن همایون فر آهنگساز بادیگارد نیز خاطرنشان کرد: زمانی که فیلم را برای نخستین بار دیدم به قدری در فیلم غرق شدم که حاتمی کیا از من خواست کمی از فیلم دور شوم تا کارم را بهتر انجام دهم اما این رابطه عاشقانه تا امروز ادامه پیدا کرده است.
پژمان لشکری پور تهیه کننده بادیگارد نیز اظهار داشت: حاتمی کیا چند طرح داشت اما زمانی که فیلم نامه بادیگارد را خواندم اصرار کردم که باید این فیلم ساخته شود. ایده بادیگارد از هفت تا هشت سال قبل ذهن حاتمی کیا را مشغول کرده بود تا سرانجام از ابتدای امسال ساخت آن را شروع کردیم.
فیلم سینمایی بادیگارد جدیدترین ساخته ابراهیم حاتمی کیا در پنجمین روز از سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر برای اهالی رسانه به نمایش درآمد. نشست رسانه ای این فیلم صبح امروز (شنبه) برگزار شد.
این فیلم داستان حیدر (با بازی پرویز پرستویی) یک محافظ در آستانه بازنشستگی است که در کار خود دچار شک شده است.