اختتامیه سومین همایش «میثاق علوی حقوق در نهج البلاغه»؛ در روز دوشنبه 95/2/13 با تقدیر از نفرات برتر، برگزار گردید.
در این همایش؛ اساتید حوزه و دانشگاه به همراه طلاب شرکت داشته و تعدادی از نفرات برگزیده در این عرصه، به ارائه مختصری از مقالات خود پرداختند.
، به بیان مطالبی در باب روش شناسی تحقیق پردا ته و گفت:« آن چیزی که ضرورت بحث و تحقیق در زندگی امام علی (ع) را مطرح میکند این است که ایشان بعد از پیامبر(ص) بشری تر زندگی کرده و سعی نمود تا معارف دین و اسلام را بدون اتصال به منبع وحی در جامعه اجرایی و عملی کند که این کار بسیار سخت و مشکلی بود.»
وی با اشاره به دانش های نوینی که امروزه در عرصه علم و تحقیق پدید آمده در ادامه افزود:« از جمله این علوم یکی دانش معنا شناسی نوین و دیگری علم نشانه شناسی نوین است. این ها در حوزه علوم بلاغی و یا تفسیر می توانند به ما دید جدیدتری بدهند تا رموز نهج البلاغه را بهتر درک کنیم و در عرصه عمل بکار گیریم.»
دکتر قبادی رئیس موسسه ارتباطات و پژوهش های علوم انسانی، حضور منسجم و با انگیره بانوان را در امور پژوهشی برکت و نعمت دانسته و این جلسات را مقدمه ای برای تحقیقات بیشتر بر پایه مسئه شناسی دانستند.»
در ادامه استاد دلشاد تهرانی، محقق و استاد دانشگاه به بیان مسایلی در رابطه با نوع تحقیق در نهج البلاغه پرداخت. وی واژه شناسی در امر تحقیق را بسیار مهم دانسته و گفت:« هر واژه دارای سه معنای گوهری، استعمالی و اصطلاحی است که باید دقت شود بر چه اساسی آن ها را معنا می کنیم.»
استاد دلشاد تهرانی افزود:« بر اساس آن چه حضرت علی (ع) در نهج البلاغه بارها به آن اشاره کرده اند؛ اگر حق در تمام عرصه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، نظامی و غیره رعایت شود، اخلاق نیز به تدریج در آن جامعه شکل خوب خود را خواهد گرفت. »
وی مهمترین دغدغه حضرت را مبارزه با ظلم و تعدی دانست و خاطر نشان کرد: « مهمترین عرصه در اعمال حقوق، حکومت اسلامی است.»
استاد دلشاد تهرانی، محقق و استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود بر برخی از مولفه ها و حقوق مردم در حکومت اسلامی بر اساس نهج البلاغه، اشاره نمود.
در بخش عصرگاهی این همایش سه کارگاه تخصصی با موضوعات «حقوق فردی»، «حقوق اجتماعی» و «حقوق محیط زیست و طبیعت» برگزار گردید.
تعدادی از طلاب و معاونت پژوهشی مدرسه علمیه الغدیر تهران(خواهران) نیز در این همایش حضور به هم رسانیدند.