در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری به جهت اهمیت فضای مجازی و لزوم پیگیری و جلوگیری از اثرات مخرب آن بر جامعه؛ مدرسه علمیه الغدیر تهران(خواهران) نشستی با حضور خانم علی اوسطی استاد حوزه و دانشگاه، دکترای فلسفه و کارشناس فضای مجازی برگزار نمود.
در این نشست که در روز یکشنبه 95/8/9 برگزار شد به بررسی اثرات منفی فضای مجازی و به خصوص شبکه های اجتماعی پرداخته شد و خانم اوسطی با اشاره به ضرورت مطالبات مردمی در این زمینه گفت: «در فضای مجازی یکسری جهالت هایی است و یک جاهایی هم در این فضا دارد خیانت شکل می گیرد.
ما امتحانات مختلفی را پشت سر گذاشته ایم اما من اعتقاد دارم با وجود این فضا؛ امروزه بزرگترین امتحان ما امتحان فرهنگی است. در دنیای مجازی، ظرفیت برای گناه خیلی فراهم شده و خطرات بسیاری خانواده ها را تهدید می کند که من معتقدم باید مطالبات مردمی در جهت به ساماندهی به این شرایط صورت پذیرد. »
وی افزود: «در آمریکا بیش از دویست قانون برای فضای مجازی تصویب شده و موسساتی دارند که سلامت برنامه ها و بازی های رایانه ای را برای مخاطب و به خصوص قشر جوان یا نوجوان تایید یا رد می کند. حالا باید دید ما در ایران برای این مساله چه کرده ایم؟ تصویب حداقل یک بند از قانون در این رابطه توسط دولت و مجلس ضروری است و این باز هم برمی گردد به این که مردم تا چه اندازه در این موضوع مطالبات خود را به ارگان های دولتی ارجاع دهند.»
خانم اوسطی، کارشناس فضای مجازی با بیان این که اکنون بیشتر کشورهای دنیا دارای اینترنت مستقل هستند در ادامه افزود: «حدود ده سال قبل مقام معظم رهبری فرمودند که ما باید شبکه ملی ارتباطات داشته باشیم و از آن زمان تا کنون برخلاف دیگر کشورهای دنیا هنوز پیشرفتی در این زمینه برای ما رخ نداده است. در ایران ما حدود دوهزار برابر اینترنت در دیگر کشورها را به آمریکا پرداخت می کنیم که البته هر زمان آمریکا اراده کند می تواند این امکان را از ما سلب نماید. این هم یک دلیل دیگر برای لزوم مطالبات مردمی در این زمینه است که باید دست سودجویانی که در این رابطه قرار گرفته اند به هر طریقی قطع و کوتاه شود.»
وی گفت: «در تمام کشورهای اروپایی اینترنت پاک دارند. در ایران یک مادر مسلمان باید دائما دغدغه جوان و نوجوان خود را داشته باشد که در این فضای آلوده سیر میکند. ما در کشور خودمان برنامه هایی را داریم که توسط طلاب و یا دانشجویان طراحی شده و تا حدود زیادی از قابلیت های شبکه های خارجی برخوردار است اما متاسفانه از سوی هیچ نهادی حمایت نمی شود درحالی که در اروپا از این طراحان و نوابغ در این فضا و جهت برنامه نویسی استفاده و حمایت کلان می شود. »
خانم اوسطی افزود: «در آمریکا از سال 1998 قانونی تصویب شد که بچه های زیر سیزده سال و حتی در برخی کشورها تا زیر 24 سال اجازه ورود به شبکه های اجتماعی مجازی را ندارند در حالی که در ایران به جای آنقانون لغو فیلترینگ به تصویب دولت و مجلس رسید. کشورهایی چون انگلیس حدود هفتاد درصد و رژیم صهیونیستی 96 درصد فیلترینگ دارند.»
وی با اشاره به تاثیرات فضای مجازی بر فتنه 88 گفت: «در سال 88 بیش از صد نفر را در ایران فقط از طریق جستجوی اطلاعاتشان در فضایی چون فیسبوک شناسایی و سپس برای آموزش های ضد نظام و انقلاب جذب کردند. اوباما در کنگره خود اعلام کرد که قصد دارند تا میلیون ها جاسوس در ایران داشته باشند که خودشان از طریق همین فضاهای مجازی اطلاعاتشان را به آمریکا مخابره کنند.»
این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: «ما در دنیا قانونی داریم به نام (free)که در این تجارت جهانی اطلاعات شما را می گیرند و در مقابل برنامه ها و امکاناتی را در اختیار شما قرار می دهند. در آمریکا حدود 55 هزار شکایت از شبکه اجتماعی تلگرام به دادگاه های رسمی این کشور ارجاع شد که همگی بر اساس همین قانون دچار محکومیت شدند و به نتیجه نرسیدند.»
خانم علی اوسطی استاد حوزه و دانشگاه، دکترای فلسفه و کارشناس فضای مجازی در خاتمه سخنان خود گفت: «برای جلوگیری از هزینه های گزافی که برای خرید اینترنت از آمریکا می پردازیم باید از دولت درخواست داشته باشیم تا در راستای منویات مقام معظم رهبری عمل کرده و شبکه ملی اطلاعات را راه اندازی کند. همچنین مردم با استفاده از نرم افزارهای داخلی مانند سروش و غیره که قابلیت های بالای مانند تلگرام دارند استفاده نمایند تا با تقویت این گونه برنامه ها نظام اطلاعات داخلی را حفظ و تقویت کرده باشیم.»