تحلیل رفتار سیاسی پیامبر اکرم صلوات الله علیه

شناسه نوشته : 21064

1396/02/04

تعداد بازدید : 406

منطبق بر تفاسیر آیه 29 سوره فتح از قرآن کریم و بیانات رهبری

تفسیر قرآن کریم (سوره فتح - آیه 29):

در آغاز مى ‏فرمايد:" محمد فرستاده خدا است" (مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ‏). در اين آيه نام پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله صريحاً برده شده و او به عنوان رسول خدا معرفى شده است؛ او رسول خداست و خدا به اين امر گواهى مى‏دهد چه مشركان و مخالفان اسلام بپسندند و چه نپسندند.

تفسير قرآن مهر    ج‏19    231

 

 

 بیانات رهبری: 

 

ولایت‌فقیه در جامعه‌ی مدینةالنّبی، در رأس همه‌ی امور است؛ چون در مدینةالنّبی، حکومت، حکومت دین است و ولایت فقیه هم به معنای ولایت و حکومتِ یک شخص نیست؛ حکومتِ یک معیار و در واقع یک شخصیت است. معیارهایی وجود دارد که این معیارها در هر جایی تحقّق یابد، این خصوصیت را میتواند پیدا کند که در جامعه به وظایفی که برای ولی فقیه معیّن شده، رسیدگی کند.

1377/۱۲/۰۴

بیانات در جلسه پرسش و پاسخ مدیران مسئول و سردبیران نشریات دانشجویی

این ولایت، ولایت خداست؛ این حق، حق خداست و این قدرت و سلطان الهی است که بر مردم اعمال میشود. آن انسان - هرکه و هرچه باشد - منهای ولایت الهی و قدرت پروردگار، هیچ‌گونه حقی نسبت به انسانها و مردمِ دیگر ندارد. خود این، یک نکته‌ی بسیار مهم و تعیین‌کننده در سرنوشت جامعه‌ی اسلامی است.

1369/۰۴/۲۰- بیانات در دیدار کارگزاران نظام

 

تفسیر قرآن کریم (سوره فتح - آیه 29):

سپس خداوند در این آیه به توصيف يارانش پرداخته و اوصاف ظاهر و باطن و عواطف و افكار و اعمال آنها را طى پنج صفت چنين بيان مى‏كند:" كسانى كه با او هستند در برابر كفار شديد و محكم هستند" (وَ الَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ).

و در دومين وصف مى‏گويد:" اما در ميان خود رحيم و مهربانند" (رُحَماءُ بَيْنَهُمْ)

آرى آنها كانونى از عواطف و محبت نسبت به برادران و دوستان و همكيشانند، و آتشى سخت و سوزان، و سدى محكم و پولادين در مقابل دشمنان.

ترجمه تفسير بيان السعادة فى مقامات العبادة    ج‏13    326

 

و قول خداى تعالى: أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ [رُحَماءُ بَيْنَهُمْ‏] در اينجا ادات وصل نياورد تا اشعار به اين باشد كه آنان در جميع احوال جامع بين دو وصف مى‏باشند، نه اينكه بعضى از آنها داراى وصف «اشدّاء» باشند و بعض ديگر «رحماء» و نه اينكه آنها در يك حالت اشدّاء باشند و در حالت ديگر «رحماء» بلكه آنها چنين هستند كه شدّت و سختگيرى را با رحم و عطوفت ممزوج كردند؛ و لكن لفظ «اشدّاء» با مادّه‏اش و لفظ «رحماء» با هيئتش دلالت بر اين مى‏كند كه آنها جامع بين دو وصف هستند و در هر دو كامل مى‏باشند.

آری اخلاص مندان همواره بر يك شيوه‏اند و هيچ‏گونه دورنگى و اختلافى بر سر چيزى در ميان آنان ديده نمى‏شود. آنان براى خدا خشمگين و براى خدا خشنود مى‏شوند.

ترجمه تفسير كاشف    ج‏7    173

 

سیره پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله:

برای اینکه بخواهیم شدید بودن پیامبر نسبت به دشمنان را بدانیم، کافی است نگاهی داشته باشیم به چگونگی رویارویی پیامبر با دشمنان، مخصوصا در عرصه‌های سیاسی و نظامی. این‌که پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم در جنگ‌ها، و نبردهایی که با دشمنان داشتند از چه روش‌هایی استفاده می‌کردند؟ چه تاکتیک‌هایی را به کار می‌بردند؟ و اگر پیروز می‌شدند در مقابل، در برابر آن ملت مغلوب چه کار می‌کردند؟ موضوعاتی است که می‌تواند مورد بررسی قرار بگیرد.

 

ماجرای صلح حدیبیه

 

برای مثال کافی است نگاهی داشته باشیم به ماجرای حدیبیه.

در سال ششم پس از هجرت که پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم و همراهان ایشان برای زیارت خانه‌ خدا به سمت مکه رفتند، مشرکان مانع شدند. پیامبر یکی دو نفر را فرستاد که با بزرگان مکه صحبت کنند و مشکل را حل کنند اما آنان رفتار مناسبی با فرستادگان پیامبر نداشتند. برای همین، پیامبر از کسانی که همراهش بودند بیعت گرفت که تا پای جای بایستند و از حق دفاع کنند و آماده‌ نبرد شوند.

 

اما دو سال از پیمان صلح نگذشته بود که مشرکان مکه بند اول صلح‌نامه (یعنی ترک مخاصمه و جنگ) را نقض کردند و به گروهی از هم‌پیمانان پیامبر که در اطراف مکه بودند حمله کردند و عده‌ای از آن‌ها کشته شدند. مشرکان مکه که فهمیدند چه اشتباه بزرگی مرتکب شده‌اند، ابوسفیان را برای عذرخواهی نزد پیامبر فرستادند.

آن‌ها درخواست‌شان این بود که پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم این ماجرا را نادیده بگیرد و پیمان را تمدید کند. خوب این این پیمان‌نامه، از طرف پیامبر نقض نشد و پیامبر به آن متعهد بود ولی از طرف مشرکان نقض شد. وقتی پیمان از طرف مشرکان نقض شد طبیعی است که دیگر پیمانی وجود ندارد که پیامبر بخواهد به آن پایبند باشد. لذا هر چه ابوسفیان اصرار کرد که پیمان‌نامه تمدید شود پیامبر نپذیرفت.

 

اما در عصر حاضر؛

بشنوید از تفکرات سیاستمدارانه ریاست محترم جمهور! :

به گزارش رویترز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان روز گذشته در گفتگو با شبکه تلویزیونی سوئیس اعلام کرد  با کمی تلاش از هر دو طرف، امکان رفع 3 دهه دشمنی بین ایران و آمریکا و ارتباط دوستانه وجود دارد!!

پنجشنبه 3 بهمن 1392

 

تاریخچه کوتاهی از دشمنی آمریکا با ایران:

آمریکا، آمریکا است؛ این حزب یا آن حزب، هر کدامشان سرِ کار آمدند، خیری به ما نرساندند، شر رساندند. یکی تحریم کرد، یکی هواپیما زد، یکی به سکّوی نفتی حمله کرد، یکی به دشمنهای ما کمک کرد.

۱۳۹۵/۰۸/۲۶ – مقام معظم رهبری

 

بحث این نیست که ما با آنها دشمنی و ستیزه‌گری کردیم.. ما خودمان را نباید فریب بدهیم و بگوییم «آقا، ما دشمنی نکنیم تا آنها دشمنی نکنند»؛ نه، انگیزه‌های دیگری وجود دارد؛ مسائل دیگری پشت پرده است.

۱۳۹۵/۰۳/۲۵ – مقام معظم رهبری

 

آمریکای دوران ریگان و آمریکای دوران بوش با آمریکای امروز هیچ فرقی ندارند، هیچ تفاوتی ندارند. همچنان‌که آمریکای دوران ریگان یک‌وقتی لازم دانست و مناطق ما را در خلیج فارس، از روی حقد و غضب بمباران کرد، امروز هم [اگر] بتوانند همین کار را میکنند. آمریکا تفاوتی نکرده؛ سیاستهای آمریکا در مقابل اسلام و در مقابل جمهوری اسلامی، سیاستهای ثابتی بوده. البتّه روشهایشان متفاوت است؛ یکی این روش را دنبال میکند، یکی آن روش را دنبال میکند، امّا هدفشان یک چیز است؛ این را باید همه متوجّه باشند.

۱۳۹۴/۱۰/۳۰ – مقام معظم رهبری

 

تفسیر قرآن کریم (سوره فتح - آیه 29):

ابن بابويه از حضرت صادق (ع) روايت كرده فرمود مؤمن برادر مؤمن است خداوند طينت مؤمنين را از آسمان هفتگانه خلق نموده و آن از طينت بهشت است پس از آن تلاوت نمود «رُحَماءُ بَيْنَهُمْ» و فرمود آيا رحيم جز صاحب بر و نيكوئى وصله چيز ديگرى هست؟

تفسير جامع    ج‏6    388

از سویی دیگر؛ این كلام خداوند در اين صدد است كه مؤمنين به رسول خدا (ص) را توصيف كند، و" شدت" و" رحمت" كه دو صفت متضاد است از صفات ايشان شمرده شده. و جمله‏" أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ" را مقيد كرد به جمله‏" رُحَماءُ بَيْنَهُمْ" تا توهمى كه ممكن بود بشود دفع كرده باشد، و ديگر كسى نپندارد كه شدت و بى‏رحمى نسبت به كفار، باعث مى‏شود مسلمانان به طور كلى و حتى نسبت به خودشان هم سنگدل شوند لذا دنبال" اشداء" فرمود" رُحَماءُ بَيْنَهُمْ" يعنى در بين خود مهربان و رحيمند. و اين دو جمله مجموعا افاده مى‏كند كه سيره مؤمنين با كفار شدت و با مؤمنين رحمت است.

ترجمه تفسير الميزان    ج‏18    446

 

اسلام دين جامع است؛ در خط سياسى‏ «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ» و در اخلاق اجتماعى، «رُحَماءُ بَيْنَهُمْ» و در بعد معنوى‏ «تَراهُمْ رُكَّعاً سُجَّداً» است‏.

مسلمانان بايد در برابر دشمن؛ خشونت، قاطعيّت، صلابت و شدّت داشته باشند. «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ»؛ مسلمان بايد مظهر حبّ و بغض باشد. «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَماءُ بَيْنَهُمْ». همچنین ملاك مهر و قهر، ايمان و كفر است، نه قوم و قبيله و مال و ثروت.

تفسير نور    ج‏9    148

 

سیره پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله:

نقطه‌ مقابل خاکریز مستحکم، خاکریز نرم است که متأسفانه در جامعه‌ پیامبر هم از نمونه‌های آن دیده می‌شود. واقعش این است که اگر خاکریزی که در برابر دشمن هست آن استحکام کافی را نداشته باشد، جامعه‌ اسلامی، از جاهای مختلف (چه بعد نظامی، چه بعد سیاسی، چه حتی بعد علمی و ...) قطعاً ضربه خواهد خورد. همین خاکریزهای نرم بودند که در برخی از مواقع حساس، موجب لطمات و صدماتی به جامعه‌ پیامبر شدند.

 

یکی از آن مقاطع حساس، جنگ احد بود. پیامبر عده‌ای از مسلمانان را مأمور کردند تا از کوه عینین که در سمت چپ کوه احد قرار داشت محافظت کنند و از آن‌جا تکان نخورند. حتی در صورت پیروزی هم آن‌جا بمانند. ابتدای جنگ هم پیروزی با لشگر پیامبر بود. اما کسانی که مأمور حراست از این کوه بودند، با دیدن صحنه‌ ابتدایی پیروزی مسلمانان، موقعیت خود را رها کردند و به دنبال جمع کردن غنائم افتادند. خاکریزهای نرم اینگونه‌اند که با اندک اشاره‌ای از زرق و برق دنیا، دست و پای خود را گم می‌کنند.

 

نتیجه آنکه دشمن از همین خاکریزهای نرم استفاده کرد و لشگر مسلمانان را دور زد و فاجعه‌ای اتفاق افتاد که در تاریخ مدینه، غم‌بارتر از آن فاجعه برای پیامبر و مسلمانان نبود. یعنی بی‌توجهی مسلمانان به دستورات پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم، منجر به فاجعه‌ای شد که واقعا جبران‌ناپذیر بود. حدود هفتاد نفر از مسلمانان شهید شدند، شخصیت بزرگی مثل حمزه عموی پیامبر به شهادت رسید و بر پیامبر هم جراحت‌هایی وارد آمد. باری، خاکریزهای نرم گاهی می‌توانند موقعیت پیروزی را به شکست تبدیل کنند، گاهی می‌توانند مسیر تاریخ را عوض کنند. باید مراقب خاکریزهای نرم بود.

 

و اما در عصر حاضر؛

بشنوید از سخنان عمیق و تاریخی ریاست جمهور! :

درس کربلا هم، درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین است. در شب تاسوعا... امام حسین علیه‌السلام خیمه‌ای برپا کرد و عمر سعد را به مذاکره دعوت نمود. امامی که آگاه است که فردا او و یارانش توسط همین عمر بن سعد و یاران نادانش به شهادت خواهند رسید؛ اما خواست که با دنیا اتمام حجت کند و از همین‌رو در آن شب، ساعت‌ها با عمر سعد مذاکره کرد تا نتیجه رویارویی آنان به جنگ ختم نشود. این به معنای آن نیست که امام حسین(ع) از شهادت می‌ترسید، بلکه امام حسین(ع) از شهادت استقبال هم می‌کرد اما با این حرکت خود به ما یاد داد که حتی با دشمن خود باید به گونه‌ای رفتار کنیم که دنیا منطق ما را در صحنه مذاکره پیروز بداند!

در جمع مردم زنجان – 93/7/30

 

بیانات مقام معظم رهبری:

یک عدّه‌ای در قضیّه‌ی مذاکره و مسئله‌ی مذاکره سهل‌انگاری میکنند، سهل‌اندیشی میکنند، مطلب را درست نمیفهمند. حالا بعضی‌ها بی‌خیالند –بی‌خیالان جامعه، که هرچه پیش بیاید برایشان اهمّیّتی ندارد، مصالح کشور از بین برود، منافع ملّی نابود بشود- که حالا با آنها کاری نداریم امّا بعضی بی‌خیال هم نیستند لکن سهل‌اندیشند، عمق مسائل را نمیفهند. وقتی صحبت مذاکره میشود، میگویند آقا شما چرا با مذاکره‌ی با آمریکا مخالفت میکنید؟ خب امیرالمؤمنین هم مذاکره کرد با فلان‌کس، امام حسین هم مذاکره [کرد]. خب اینها نشان‌دهنده‌ی سهل‌اندیشی است، نشان‌دهنده‌ی نرسیدن به عمق مسئله است. این‌جور نمیشود مسائل کشور را تحلیل کرد؛ با این نگاه عامیانه و ساده‌اندیشانه نمیشود به مصالح کشور رسید!

بیانات در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و خانواده‌های آنان - 1394/07/15

 

و اما نتیجه تعاملات سازنده با دشمن در نگاهی گذرا بر تاریخچه تحریم ها علیه ایران:

ایالات متحدهٔ آمریکا بارها از تحریم «هدفمند» و «حساب شده» بانک مرکزی ایران حمایت کرده است.

ایالات متحدهٔ آمریکا ایران را در ردهٔ فهرست بزرگ‌ترین کشورهای فعال در زمینهٔ پولشویی بین‌المللی قرار داده‌است.

کنگره آمریکا تلاش گسترده‌ای را برای جلب موافقت بین‌المللی (خصوصاً چین و روسیه) در جهت تصویب قطعنامه‌ای جدید علیه ایران که حاوی تحریم‌های گسترده‌تر بین‌المللی می‌باشد آغاز کرده‌است.

سنای آمریکا در جهت افزایش فشار و تحریم‌های بیش‌تر بر ایران، برای اولین بار، متمی را در چارچوب لایحهٔ بودجه نظامی ایالات متحدهٔ آمریکا با هدف تحریم بانک مرکزی ایران و خریداران نفت این کشور، به تصویب رساند.

اتحادیه اروپا ۱۸۰ شرکت تجاری و شخص ایرانی را مشمول تحریم‌های جدید بخش ترابری و انرژی کرد. شرکت‌هایی در این خصوص به فهرست تحریم‌شدگان پرونده اتمی ایران پیوستند که با شرکت‌های کشتی‌رانی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ارتباط دارند.

خلیفه بن زاید آل نهیان حاکم امارات متحده عربی گفت: «ما کاملاً از اصول قوانین بین‌المللی حمایت می‌کنیم. اگر تحریماتی اتخاذ شوند که ماهیت بین‌المللی داشته باشند، بدون تردید آن‌ها را اجرا خواهیم کرد.

سوئیس دارایی‌های ۱۲ شرکت ایرانی را به بهانهٔ دستورهای تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، ضبط و مصادره نمود.

دولت نیکولاس سارکوزی از سیاست تحریماتی آمریکا عیله ایران حمایت کرده‌است. سازمان CNRSفرانسه، بزرگترین سازمان پژوهش علمی اروپا، تحریماتی علیه تمامی دانشمندان ایرانی در تمام رشته‌ها وضع کرد. این تحریمات در پاسخ به مواضع سازمان ملل علیه ایران عنوان گردید. همچنین دولت فرانسه با قطع فروش قطعات خورو به ایران ضرر زیادی به دولت ایران وخود دولت فرانسه وارد کرد.

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در گزارشی از اثرات پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی نوشت: عضویت ایران در این سازمان تحریم دوباره این کشور را منتفی نمی‌کند و آمریکا با استناد به بند مربوط به امنیت ملی در این پیمان می‌تواند ایران را تحریم اقتصادی کند.

و این ماجرا ادامه دارد....

wikipedia.org

 

تفسیر قرآن کریم (سوره فتح - آیه 29):

در اين آيه بيان شده كه همراهان و پيروان پيامبر صلى الله عليه و آله، يعنى مسلمانان، در برابر دشمنان اسلام، هم‏چون سدّى فولادين ايستاده‏اند، اما با برادران مسلمان خود مهربان هستند و سخت‏گيرى نمى‏كنند.

تفسير قرآن مهر    ج‏19    231

بر سر اغيار چون شمشير باش‏

 

هين! مكن روباه بازى، شير باش‏

آتش اندر زن به گرگان چو سپند

 

ز آن كه آن گرگان عدوّ يوسف‏اند

     
 

بیانات مقام معظم رهبری:

قرآن، جبهه‌گیری مقتدرانه در برابر دشمنان، عطوفت و مهربانی در میانه‌ی مؤمنان وعبودیت وخشوع دربرابرخداوندرا سه‌نشانه‌ی جامعه‌ی اسلامی دانسته است:محمدٌ رسول‌الله والذین معه اشداء علی الکفار، رحماء بینهم، تراهم رکعاً سجداً یبتغون فضلاً من الله و رضواناً.. این، سه رکن اصلی برای برافراشتن پیکره‌ی عزتمند و باشکوه امت اسلامی است.

۱۳۸۶/۰۹/۲۷پیام به کنگره عظیم حج

 

بشنوید از سخنان دلسوزانه ریاست جمهور!  :

اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی است بدان معناست که ۷۵ میلیون جمعیت کشور آمر به معروف و ناهی از منکر هستند و باید به یاد داشته باشیم که این فریضه الهی یک عمل متقابل نیز محسوب می‌شود.

93/7/30 – در جمع مردم زنجان

پلیس موظف به اجرای اسلام نیست، هیچ پلیسی نمی‌تواند بگوید من این کار را کردم چون خدا گفته است. پلیس یک وظیفه بیشتر ندارد و آن هم اجرای قانون است.

... ما باید قانون را با دقت اجرا کنیم و خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران شرع و قانون در کنار هم قرار می‌گیرند.

95/4/9 – دیدار با نیروهای انتظامی

 

نتیجه اخلاقی:

اول؛ پلیس جزء 75 میلیون جمعیت کشور نیست!

دوم؛ ریاست جمهور فرمودند: «شرع و قانون در کنار هم قرار دارند.» و البته که امر به معروف یک قانون شرعی است. حالا پلیس بنابه فرموده ایشان باید فقط به قانون عمل کند و با نظر به مقدمات بالا؛ پس در عمل به قانون ضرورتا باید به دستورات خداوند (شرع) هم عمل نماید. نتیجه اینکه بر خلاف نظر فقهی!!! ریاست محترم جمهور؛ وظیفه قانونی پلیس در راستای وظیفه شرعی او قرار دارد و میتواند جزء آمرین به معروف باشد.

 

بیانات رهبری:

این «اَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» اعتدال است؛ «قتِلوا الَّذینَ یَلونَکُم مِنَ الکُفّار» اعتدال است؛ امربه‌معروف و نهى‌ازمنکر اعتدال است - اعتدال اینها است دیگر - معناى اعتدال این نیست که ما از کارهاى احساس وظیفه‌اى که فرد مؤمن، جریان مؤمن، مجموعه‌ى مؤمن انجام میدهد، جلوگیرى کنیم.... اعتدال، شعار بسیار خوبى است، ما هم تأیید میکنیم اعتدال را؛ افراط محکوم است و بد است. سفارشى که من میکنم این است که مراقب باشید جریانهاى مؤمن را با شعار اعتدال کنار نزنند؛ بعضى‌ها این کارها را دارند میکنند، من میبینم در صحنه‌ى سیاسى کشور؛ با شعار اعتدال، با شعار پرهیز از افراط، سعى میکنند جریان مؤمن را که در خطرها آن جریان است که زودتر از همه سینه سپر میکند، آن جریان است که دولتها را در مشکلات واقعى به معناى حقیقى کلمه حمایت میکند، کنار بزنند؛ مراقب باشید. اسلام، مظهر اعتدال است.

۱۳۹۳/۰۴/۱۶ - بیانات در دیدار مسئولان نظام

 

تفسیر قرآن کریم (سوره فتح - آیه 29):

از امام صادق عليه السلام روايت شده كه فرمود پروردگار به پيامبرى از رسولان وحى فرمود بگو باهل ايمان بمن كه از لباس دشمنان من پرهيز نمايند و از مطعم و غذاى آنان احتراز نمايند و طبق مسلك دشمنان راه و در زندگى سلوك ننمايند كه از دشمنان خدا شناخته خواهند شد هم چنانكه اعداء و دشمنان پروردگار هستند.

انوار درخشان در تفسير قرآن    ج‏15    369

 

بشنوید از بیانات حکیمانه و عالمانه ریاست جمهور! :

یک زمانی فکر می کردیم اگر ویدئو وارد کشور شد، ایمان جوانان پر می زند، اما دیدیم آمد، فراگیر شد و نه تنها در ایمان جوانان اثری نگذاشت، بلکه حضورشان در مساجد و مظاهر و راهپیمایی های انقلابی بیشتر هم شد.

بعد از ویدئو غصه دیگری به نام ماهواره شروع شد، در این زمان گفتیم با ماهواره ها چه کنیم چگونه با ماهواره هویت ایرانی- اسلامی می ماند. دیدیم آمد. مبارزه در پشت بام و بالکن ها هم اثرگذار نبود نه ایمان مردم رفت و نه هویت آنان.

امروز ظاهرا غصه دیگری بپا شده و آن اینترنت، جوانان کاربر، ایمیل، موبایل و نسل سه و چهار است و می گوییم اینها را چه کنیم. حالا به گونه ای، روزی روزگاری و ساعتی یک خطا می شود می توان آن را برگرداند؛ چراکه خداوند تواب رحیم است.

93/2/27 - چهارمین جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات

 

نگاهی گذرا به آمارها:

به گفته رئیس هیئت مدیره بنیاد صیانت از نهاد خانواده قوه قضاییه و مدیر گروه پژوهش بنیاد علوم رفتاری، نتایج پژوهشی که از ابتدای سال ۹۲تا پایان سال ۹۳در گروه اجتماعی بنیاد امور خانواده پژوهشی درباره تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای بر خانواده آغاز شده است، نشان می‌دهد ۱۷درصد طلاق‌ها تحت تاثیر شبکه‌های ماهواره‌ای صورت گرفته است.

mashreghnews.ir

تلویزیون‌های ماهواره‌ای با حضور در خانه‌‌ی ایرانیان به خصوصی‌‌ترین حوزه‌های زندگی آنان دسترسی پیدا کرده و با نمایش مناسبات و روابط ناسازگار با زندگی ایرانی، الگوهای مختلف زندگی خانوادگی را معرفی می‌کنند.

از تبعات حضور ماهواره و شبکه های اینترنتی و اجتماعی در خانواده ها؛ سست شدن بنیان خانواده، دختران فراری، بدحجابی وزنان خیابانی، ترویج هوس خواهی و تنوع طلبی است.

مقاله: آسیب شناسی استفاده از ماهواره و تاثیر آن بر سست شدن بنیان خانواده ها

 

دکتر ابهری رئیس هیئت مدیره بنیاد صیانت از نهاد خانواده قوه قضاییه گفت:  1400سال پیش دین اسلام به ویژه مکتب تشیع، سبک و روش زندگی انسان ها را تعریف کرد.وی افزود: سبک زندگی به معنای روش خوردن، آشامیدن، راه رفتن، لباس پوشیدن، رفتار اجتماعی، آرایش و پیرایش و حتی گفتار با اعضای خانواده است. احترام به والدین و اطاعت از آنان، تکریم آموزگاران، رعایت حقوق شهروندی و همسایگان، مراقبت از محیط زندگی شهری و محیط زیست نیز مرتبط با سبک زندگی است.

متاسفانه خانواده ها، آموزش و پرورش و رسانه ها به علت مشکلات مادی و اقتصادی نتوانستند سبک زندگی اسلامی -ایرانی را برای نسل چهارم و پنجم تدوین و اجرا کنند. در نتیجه این نسل ها تحت تاثیر اینترنت، ماهواره و فیلم های ساخت بیگانه، دوستان و همسالان، سبک زندگی متفاوتی را انتخاب کرده اند.

salamatnews.com

 

مقام معظم رهبری میفرمایند:

... در مقابل کسانی‌که با شما دشمنی میکنند و دشمن شما هستند «اَشِدّاء» باشید؛ یعنی سخت باشید؛ مثل خاکریزِ نرم نباشید که دشمن از هرجا خواست بتواند در شما نفوذ کند؛ مستحکم باشید، ایستاده باشید امّا «رُحَمآءُ بَینَهُم»، بین خودتان، دلهایتان با هم صاف باشد، با هم مهربان باشید؛ اسمها نتواند شما را از هم جدا کند، مرزهای جغرافیایی نتواند شما را با هم دشمن کند، مرزهای جغرافیایی نتواند ملّتها را در مقابل هم قرار بدهد؛ این از آن درسهای پیغمبر است. ما امروز - روز ولادت نبیّ اکرم - خوب است درس بگیریم؛ فقط تجلیل کردن و تعریف کردن از پیغمبر، کاری نیست که امروز از ما انتظار میرود؛ باید درس بگیریم، باید بخواهیم که آنچه را پیغمبر برای آن مبعوث شده است، تحقّق ببخشیم که عرض کردم اولویّت، امروز در دنیای اسلام اتّحاد است.

۱۳۹۳/۱۰/۱۹- بیانات در دیدار مسئولان نظام و میهمانان بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللى وحدت اسلامى‌

 

در خاتمه نظر خوانندگان گرامی را به بخشی از بیانات «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» ریاست جمهوری محترم جلب می کنیم:

برای بزرگنمایی تصویر بر روی ان کلیک نمایید.