دور زدن استاد بالادستی نظام جمهوری اسلامی ایران

شناسه نوشته : 21504

1396/03/10

تعداد بازدید : 739

سند بنیادین تحول آموزش و پروش

تأکیدات حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر ضرورت تحول بنیادی در آموزش و پرورش با تکیه بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی ـ ایرانی و تدوین الگویی اسلامی ـ ایرانی برای تحول و پرهیز از الگوهای وارداتی، کهنه و تقلیدی محض، چراغ راه برون رفت از چالش های نظام آموزشی کشور می باشد.

خوشبختانه با درک ضرورت و اهمیت این امر و در پاسخ به ندای هوشمندانه رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، طرح تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به مثابه سند تحول راهبردی نظام آموزش و پرورش در افق چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران در دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و سرانجام پس از شکل گیری حلقه های کارشناسی ـ پژوهشی با مشارکت صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی و مدیران و کارشناسان مجرب آموزش و پرورش و سایر دستگاه های ذیربط، ضمن پایبندی به دیدگاه های حضرت امام خمینی(ره) و نظرات مقام معظم رهبری درباره تحول بنیادین نظام آموزشی و همسو با اسناد فرادستی، از جمله سند چشم انداز بیست ساله کشور، سند مذکور تدوین و به تصویب این شورا رسید.

 

ساحت های شش گانه سند تحول بنیادین

بر اساس سند تحول; تربیت دینی و اخلاقی- تربیت سیاسی و اجتماعی- تربیت زیستی و بدنی- تربیت هنری و زیبا شناختی- تربیت اقتصادی  و حرفه ای- تربیت علمی و فناوری -ساحت هایی هستند که تعلیم و تربیت دانش آموزان بر اساس آنها صورت خواهد گرفت. همچنین در سند تحول بنیادین، محور فعالیت های مدارس باید بر پنج عنصر علم، ایمان، اخلاق، عمل و تفکر صورت گیرد. تمام اهداف، ماموریتها و چشم انداز سند بنیادین آموزش و پرورش رسیدن به حیات طیبه است.

سند تحول بنیادین فاقد نگاه صنفی بوده و بر اساس این سند هر کس در آموزش و پرورش کار می کند وظیفه تربیت اسلامی دارد.پرورش نسلی انقلابی، مکتبی، پیرو قرآن و عترت بزرگ ترین وظیفه و رسالت متولیان دستگاه تعلیم و تربیت بویژه معلمان است. خودشناسی، ارتباط با خدا و ارتباط فرد با خلقت را از ثمرات اجرای تحول بنیادین است  موفقیت آموزش و پرورش در این امر منوط به همکاری تنگاتنگ سایر دستگاه های دولتی و خانواده ها است.. رسالت آموزش و پرورش تربیت انسان است كه باید بر اساس سند تحول بنیادین در ساحت های شش گانه اعتقادی، عبادی و اخلاقی، زیستی و بدنی، اجتماعی و سیاسی، اقتصادی و حرفه ای، علمی و فناوری، هنری و زیبای شناختی تربیت شوند تا دانش آموزانی در تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار گیرند. موضوع تربیت در ساحت های ششگانه باید در دستور كار جدی همكاران قرار گیرددشمن برای به انحراف كشیدن جوانان تلاش می نماید تا آنان را به سمت بی هویتی سوق دهد، لذا باید با مدیریت جهادی به تقویت ایمان و تربیت دانش آموزان در همه ساحت ها پرداخته تا با توطئه های دشمنان مقابله كنیم . تدوین سند چشم انداز و برنامه بلند مدت برای آموزش و پرورش استان در همه حوزه ها با رویكرد سند تحول بنیادین و سند ملی چشم انداز ۱۴۰۴ باید دردستور كار قرار گیرد. سند تحول بنیادین یك سند راهبردی در حوزه تعلیم و تربیت است كه به ریشه و اساس فعالیت ها كار دارد تا همه امور براساس موازین و آموزهای اسلامی باشد. از الزامات تحول بنیادین تغییر نگرش و تفكر است سند تحول، آموزش و پرورش را یك نهاد فرهنگی اجتماعی، مدرسه را كانون فرهنگی و تربیتی و معلم را شخصیت فرهنگی و تربیتی می داند. مدیران مدارس باید با استفاده از قابلیت ها و توانایی های بالای خود برنامه های مدون برای اجرایی نمودن سند تحول و تربیت نسل آینده تدوین نموده و معلمان نیز با آموزش های لازم ، محیط شاد و با نشاطی را برای ادامه تحصیل دانش آموزان فراهم آورند

فرهنگ چيزي است كه جامعه را زير چتر مي گيرد؛ باز مي تاباند و در نهايت روي آن تأثير مي گذارد.

 

 دانلود متن کامل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

 

تعارضات سند ۲۰۳۰ با مفاهیم اسلامی سند تحول آموزش و پرورش

حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی فرهنگی؛

  ما نمی گوییم تمام این سند و تمام بندها خلاف اسلام است، بلکه در تمام قراردادهای بین المللی بندهایی هم وجود دارد که مخالف اسلام نیست، بنابراین ما با تمام بندهای این سند مخالفت نداریم، ولی می گوییم چرا اسناد بالادستی را دور می زنند و چرا جز یک حق تعارف منشانه پای چنین قراردادهایی را امضا می کنند، درحالی که برخی مفاد آن خلاف مبانی اسلام و قانون اساسی کشور است.

 

نگاهی که در این سند وجود داردر نگاهی است  که صریحاً می گوید هرنوع تربیت دینی، الهی، خلاف حقوق بشر است، ولی آموزش جنسی تحت عنوان بهداشت برای کودکان را جزو حقوق کودکی می دانند که حتی به بلوغ جنسی نرسیده است و عملاً آموزش را ذیل یک ایدئولوژی دیگر قرار می دهند.

 

یکی از گزینه های روی میزشان کنار بمب اتم، باید ایدئولوژی باشد که نقد شود، این چه نگاهی به کودک و خانواده و زن است؟ با عناوینی مانند محدودیت های خودسرانه، معلمان و والدین را زیر سوال می برند و دست والدین را از سر فرزند برمی دارند و آموزش مسائل جنسی به کودک را حق او می دانند، ولی آموزش تقوای جنسی و حیا به کودک را پایمال کردن حق او به حساب می آورند.

 

در لیبرال آموزشی گفته اند آموزش متون دینی مخل خلاقیت است و باید از مدارس حذف شود، لیبرالیسم کلاسیک و نئولیبرال اعلام کرد که ما به دین کاری نداریم و خودمان با عقل خودمان می سنجیم، البته عقل با برهان حجت است، ولی عقل آنها هوای نفس است که نامش را عقلانیت می گذارند، لیبرایسم یعنی نفس و آنها با ایدئولوژی نفسانی می خواهند نظام آموزشی ایجاد کنند.

 

اخلاق را مسخره می کنند، حیا را مسخره می کنند، دست معلم و پدرومادر را تحت عنوان آزادی لیبرال از سر کودک برمی دارند و همه را تحت عنوان اینکه ما افراد را نجات می دهیم به ذیل نظام سرمایه داری می برند، اینها حق همجنس بازی را جزو اصول حقوق بشر قرار می دهند و می گویند حتی اگر ۹۹ درصد یک جامعه به مسئله ای رأی موافقی دهند، ولی آن مسئله در چارچوب لیبرال نباشد، آنها آن مسئله را دموکراسی نمی دانند.

 

می خواهند هم در آموزش و پرورش غیررسمی مانند رسانه و هم در آموزش و پرورش رسمی، نگاه بازاری به اندیشه و اخلاق داشته باشند، تعریف شان از آموزش و پرورش نگاهی کاملاً ضددینی و سکولار است، هرچند که شاید ۸۰ درصد هم با نگاه اسلامی مطابق باشد، ولی حرف ما همان ۲۰ درصد است که این قراردادها اگر الزام آور نباشد هم آبروبر است، زیرا بر اساس همین ها هر سال ما را تحت عنوان نقض حقوق بشر محکوم می کنند.

 

آنها از همجنس بازی گفتند و آقایان امضا کردند و می گویند الزام آور نیست، در رأس این کشورها انگلیس، آمریکا و صهیونیست ها هستند، شوراهای نظارتی همین ها هستند و بزرگ ترین متخلفان حوزه های مختلف هم همین ها هستند.

 

جامعه مدنی جهانی در دنیا وجود ندارد، چیزی به نام دموکراسی جهانی نیست، بلکه دیکتاتوری جهانی داریم، به طوری که چند کشور برای همه تصمیم می گیرند و اگر بین اینها اختلاف بیفتد، عده ای تنفس می کنند ولی به طور کل تمام جنگ های دنیا و نقض حقوق بشر زیر سر کشورهای ۱+۵ است و مبنای آموزش و پرورش را هم می خواهند بر اساس سکولار بنیان بگذارند و می گویند دولت نباید از مذهب حمایت کند و در هیچ کجایی قانون اساسی کشورها نباید نامی از دین رسمی وجود داشته باشد و دین را یک مسئله شخصی مانند علاقه به رنگ ها و غذا می دانند و می گویند دین نه تنها در سیاست، بلکه در حوزه تعلیم و تربیت هم نباید دخالت کند.

 

مغایرت ۲۰۳۰ با اصل ۱۳۸ قانون اساسی

در تصویب نامه هیئت وزیران ذکر شده است که این سند مستند به اصل ۱۳۸ قانون اساسی است حال آن که در سه بخش با این اصل منافات دارد: سطح این سند بسیار وسیع­تر از موارد مذکور در اصل ۱۳۸ قانون اساسی است. اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی اعلام می­ کند که مصوبات هیئت وزیران نباید با متن و روح قوانین مخالف باشد. اصل ۱۳۸ قانون اساسی اعلام می­ کند تصویب نامه ­های هیئت وزیران باید به اطلاع رئیس مجلس برسد، حال آنکه این مسئله به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی نرسیده است.

 

تهیه سند ملی آموزش ۲۰۳۰ و دادن تعهد به یونسکو با اصول ۱۵۳، ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی نیز در تعارض است. اصل ۱۵۳ قانون اساسی می گوید: هر گونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی و اقتصادی، فرهنگ، ارتش و دیگر شئون کشور شود، ممنوع است. اصل ۷۷ قانون اساسی می گوید: عهدنامه‏ ها، مقاوله ‏نامه‏ ها، قراردادها و موافقت‏ نامه‏‏ های بین ‏المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. اصل ۱۲۵ قانون اساسی می گوید: امضای عهدنامه‏ ها، مقاوله‏ نامه‏ ها، موافقت نامه‏ ها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولت ها و همچنین امضای پیمان‏ های مربوط به اتحادیه‏ های بین‏ المللی پس از تصویب مجلس شورای اسلامی با رئیس جمهور یا نماینده قانونی او است.

 

خلاصه آن که؛

 

سند آموزش ۲۰۳۰ یونسکو که سال ۹۵ در کشور رونمایی شد، در بخش آموزش و پرورش دارای اهداف و چشم اندازهایی است که با اهداف سند تحول بنیادین و برخی ارزش های کشور در تضاد است. بنابر نظر رهبری؛ به چه مناسبت یک مجموعه به اصطلاح بین المللی که قطعاً تحت نفوذ قدرت های دنیاست این حق را داشته باشد که برای ملت های دنیا تکلیف مشخص کند؟ اصل کار غلط است اینکه سندی را امضا کنیم و بعد بیاییم بی سروصدا آن را اجرا کنیم، نخیر، مطلقاً مجاز نیست.