فلسفه حجاب و حجاب برتر

شناسه نوشته : 24377

1397/01/22

تعداد بازدید : 853

سلسله نشست «اخلاق طلبگی» در مدرسه علمیه الغدیر تهران
 اولین جلسه سال ۹۷ از سلسله نشست های «اخلاق طلبگی» با حضور استاد اخلاق حوزه و دانشگاه حجت الاسلام و المسلمین سید حسن علوی در روز چهارشنبه ۹۷/۱/۲۲ در مدرسه علمیه الغدیر تهران (خواهران) برگزار گردید.
این جلسه اختصاص به پرسش ها و پاسخ های طلاب در رابطه با مساله حجاب داشته و استاد از جلسه آینده به ادامه تفسیر و تحلیل کتاب منیة المرید خواهند پرداخت.
در این نشست به فلسفه حجاب و حجاب برتر اشاره شده و حجت الاسلام و المسلمین علوی در پاسخ به سه پرسش در رابطه با حجاب گفت: «سوال اول این است که آیا حجاب برتر وجود دارد و یا حجاب هم مانند نماز است که نمی شود چیزی به آن اضافه یا از آن کم کرد؟ اما در پاسخ باید گفت که حجاب دارای مراتب است و این را در آیات قرآن می شود خواند و فهمید. یک مرتبه آن در سوره احزاب است که بحث جلابیب را مطرح می کند. پس ما حجاب برتر هم داریم که کاملترین نوع پوشش است.»
وی افزود: «مهمترین مساله در رابطه با موضوع حجاب و نوع حجاب این است که ما جایگاه خودمان را هم در نظر بگیریم. اینکه آیا من یک زن عادی و معمولی در جامعه هستم و یا یک خانم طلبه. شخصیت اینها در حجاب و نوع پوششی که انتخاب می کنند به طور قطع و یقین متفاوت است.»
حجت الاسلام علوی در پاسخ به سوال سومی که مطرح کرد با اشاره به فلسفه حجاب گفت: «نمی شود گفت که احکام حجاب از احکام تعبدی محض است که ما درک و فهمی از چرایی آن نداریم! فلسفه و دلیل حجاب روشن است لذا نباید خروجی حجاب به خصوص توسط مومنین، چیزی شود که مورد تمسخر قرار بگیرد.»
وی فلسفه حجاب را به طور کلی، تطهیر جامعه از فضای نظر بازیهای جنسی و جلوگیری از خودنمایی های خاص و نمایش های جنسی دانست و افزود: «تاثیر صورت و خود نمایی وجه، کم نیست و سیزده مورد از روایات از جمله روایاتی که در من لایحضره الفقیه و عروه آمده، اشاره به پوشاندن وجه دارد و فتوای اشهر علما و مجتهدین، حرمت وجه است.»
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن علوی استاد اخلاق حوزه و دانشگاه در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: «پوشیدگی زن از مسلمات ادیان است و این به هیچ وجه مانع تاثیرگزاری و فعالیت اجتماعی زنان در جامعه نیست زیرا اساسا هیچ ارتباطی بایکدیگر ندارند پس مانع همدیگر هم نخواهند شد.»

نوشته های مرتبط