FATF؛ تکرار تجربه تلخ شکست برجام..!

شناسه نوشته : 25392

1397/07/15

تعداد بازدید : 519

حسین شمسیان: «چه کسی به این چند کشور ماموریت داده تا تمام حساب های جهان را کنترل کنند؟!»

 

آقای حسین شمسیان عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان، روز شنبه 97/7/14 در مدرسه علمیه الغدیر خواهران (تهران) اقدام به افشاگری پیرامون ملزومات تعهد ننگین FATF نموده و با  اشاره به اینکه امروزه تمام اقتصاد دنیا بر اساس سیستم بانکی می چرخد، در ادامه گفت: «در سال 1395 چند کشور دور همدیگر جمع شدند و بین خودشان یک قراردادی نوشتند مبنی بر اینکه تمام مناسبات مالی جهان و گردش پولی دنیا را در این معاهده قرار داده و بتوانند آن را رصد کنند. با چه عنوانی؟ آمریکا اسم آن را گذاشت؛ سیستم مبارزه با گردش پولهای کثیف!»

وی گفت: «تفاوت این کنوانسیون با تعهدات دیگر این است که در سازمان ملل تصویب نمی شود و رای همه اعضاء این سازمان را ندارد بلکه صرفا بین همین چند کشور آمریکا، انگلیس، کانادا و.. است. یک سوال اینجا مطرح می شود که چرا فقط همین چند کشور؟! چه کسی به این چند کشور ماموریت داده تا تمام حساب های جهان را کنترل کنند؟!»

آقای شمسیان با اشاره به اینکه در سال 1395 وزیر اقتصاد آن روز، جناب آقای طیب نیا بر خلاف دو اصل قانون اساسی به مدیران FATF تعهد عملی مبنی بر اجرای این معاهده داده است ؛ در ادامه افزود: «باید بدانید که ما در FATF  چیزی به اسم لیست سیاه نداریم!. آنچه در این کنوانسیون مطرح شده این است که گردش مالی بین تمام کشورها آزاد است اما بعضی کشورها احتیاج به «مراقبت» و بعضی دیگر نیاز به «مراقبت و اقدام متقابل» دارند. مسئولین ما در ایران اسم این گروه دوم را گذاشته اند «لیست سیاه»! اقدام متقابل از نظر آنها یعنی ما مطمئنیم که این پول در جریان این کشورها، در خلاف جهت منویان FATF  صرف میشود و نباید با این کشورها کار کرد. بعضی از حضرات در ایران نیز به طرف غربی تعهد داده اند که تمام راه های مبادلات پولی و بانکی کشور را خواهند بست در ازای اینکه آنها ما را از باصطلاح لیست سیاه! خارج کنند.»

وی با بیان اینکه ما از اقدامات بعدی کشورهای طرف تعهد بعد از پذیرش FATF هیچ اطلاعی نداریم، گفت: «آنها از ما میخواهند تا این کنوانسیون را در فرایند قانونی کشور تصویب کنیم و به نوعی تعهد کامل و همه جانبه ای را به آنها بدهیم، بعد می گویند که ما بررسی می کنیم اگر شما به طور کامل به تعهدتان عمل کردید ما مرحله بعد را اجرا خواهیم کرد. حالا مرحله بعد چیست؟ هیچکس نمی داند! دقیقا عبارت «next step» را در متن قرارداد آورده اند و ما آن را با این شرط امضاء کرده ایم!»

عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان به برخی شرایط مندرج در پیمان تعهد FATF اشاره کرده و افزود: «از شرایط این تعهد؛ اطلاع کشورهای طرف تعهد یعنی آمریکا، انگلیس و.. از ذینفع حقیقی همه تراکنش های مالی است که در داخل و خارج از کشور ما انجام می شود. از نظر آن ها سید حسن نصر الله، حشد الشعبی و امثال این نهضت های آزادی بخش تروریست هستند و ما نباید به آن ها کمک مالی کنیم در صورتی که خودشان بصورت مستقیم از تروریست ها حمایت می کنند. یکی از بانی های FATF کشور ایتالیا است که مافیا و تمام هویت آن در سیسیل و نابل است و یا فردی در اروپا عملیات تروریستی انجام می دهد و رسما هم اعلام می کند که از نیروهای داعش است و هنوز بعد از چند سال این فرد آزاد است و از جهت مالی حمایت می شود. خب، این فرد دلار خود را از چه گروه هایی دریافت می کند؟!»

وی ابراز داشت: «از سال 95 تا کنون با تعهدی که کردیم، خواستیم تا از لیست «مراقبت و اقدام متقابل» به لیست «مراقبت» ارتقاء درجه پیدا کنیم! از آن زمان تا امروز حتی یک مورد سراغ نداریم که به مناسبت تغییر جایگاه ما در آن لیست، با ما کار کند و برای این یک دلیل ساده وجود دارد؛ اینکه اصلا قرار نیست آمریکایی ها تحریم های بانکی ما را بردارند! عده ای این تصور غلط را ترویج می دهند که اگر به FATF  بپیوندیم، گردش مالی ما درست می شود زیرا گردش مالی جهان را آمریکا کنترل می کند. خیلی باید ساده انگارانه باشد که با این امید واهی بخواهیم به این پیمان بپیوندیم در حالیکه آمریکا در مساله برجام به طور علنی اذعان کرد که تحریم های پولی ایران را برنخواهد داشت و اجازه گردش مالی به ما نمی دهد.»

آقای شمسیان در تشریح واقعیت ماجرای دادگاه لاهه گفت: «شاه در سال 1955 یک پیمان مودت با آمریکا منعقد می کند. ما برای اینکه آمریکا را ملزم به عمل به برجام کرده باشیم، در دادگاه لاهه  به سندی استناد کردیم که متعلق به 24 سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است! دادگاه لاهه بر اساس آن پیمان می گوید حق با ما است اما این درحالی است که آمریکا مدتها است که از آن پیمان خارج شده و امروز هم بار دیگر رسما اعلام کرده که ما آن پیمان را پاره کردیم و دور ریختیم!»

وی دلیل اصلی این استناد بی پایه و ننگین را عدم وجود ضمانت اجرایی قوی در سند برجام دانست و افزود: «چرا ما باید به چنین پیمانی که متعلق به زمان دوستی شاه ایران با آمریکا است، استناد کنیم؟ مگر در خود برجام ضمانت اجرایی قرار نداده ایم؟! حقیقت این است که آنچه در برجام آمده می گوید که اگر 5+1 یا ایران (یکی از دو طرف) بر خلاف تعهدات خود عمل کرد، طرف مقابل حق دارد به کمیسون شکایت کند. حالا این کمیسیون چه کسانی هستند؟ همین 5+1 که آمریکا هم جژ آن ها است و نماینده اروپا! قانون می گوید که اگر تمام اعضاء این گروه به نفع شما رای دادند در این صورت حق با شما است و در غیر این صورت تمام تحریم ها دوباره بر می گردد. با این شرایط آیا فکر می کنید آمریکا بر علیه خودش در این کمیسیون رای خواهد داد؟! برای همین است که آقایان جرات ندارند از ضمانت اجرایی برجام استفاده کنند! و حالا ما با این پیشینه و تجربه میخواهیم FATF را هم بپذیریم!»

وی با اشاره به تعهداتی که ایران ضمن قرارداد FATF ملزم به پذیرفتن و عمل به آن ها است به بیان این موارد پرداخته و گفت: «جناب آقای لاریجانی معتقد است که کنوانسیون جرائم سازمان یافته (پالرمو) و یا ژنو، ربطی به FATF  ندارد! اما در بند 28 قرارداد FATF  رسما قید شده و ما کنوانسیون پالرمو را می پذیریم. حتی در بند بعد یعنی بند 29 یک تعهد دیگر می دهیم و آن پذیرفتن کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم است. اما مساله اینجا است که تعریف آنها و ما از تروریسم کاملا متفاوت است. آمریکایی ها اصلا قبول ندارند که گروهی مثل داعش تروریست است! می گویند که ما شرط کرده ایم که آنچه ما تروریست می دانیم آنها بپذیرند! این درحالی است که در متن FATF  حتی انگیزه های شرافتمندانه هم استثنائی در این تعریف از تروریسم ایجاد نمی کند و قید کرده اند که هر آنچه آنها تروریست معرفی کنند؛ همان است.»

آقای شمسیان با تاکید به لزوم عمل به شروط کنوانسیون بین المللی تعهدات 1969 وین ابراز داشت: «بر طبق این تعهد که به عنوان ستون فقرات تمام معاهدات بین المللی قلمداد می شود، هر کشوری بخواهد می تواند به هر کنوانسیونی بپیوندد آزاد است اما  ملزم به رعایت سه شرط است. اول آنکه اساسا آن پیمان در متنش «حق شرط» را منع نکرده باشد. که در FATF  رسما حق شرط برای ما قرار داده نشده و اینکه آقایان می گویند ما برای تعریف تروریسم شرط گذاشته ایم اساسا و بر طبق متن این تعهدنامه، غیرممکن است! دوم آنکه حق شرطی که می گذارید، طرف مقابل باید بپذیرد. ما در FATF  شرط می گذاریم که مثلا حزب الله لبنان و.. تروریست نیست؛ آیا آمریکا و انگلیس و.. می پذیرند؟! سوم آنکه؛ شرطی که می گذارید خلاف روح و هدف آن پیمان نباشد. آمریکا همه این ماجراها را راه انداخته که با جریانات ضد آمریکا مقابله کنه وگرنه در کشورهایی که مردم دارند مظلومانه کشته می شوند براش آنقدر مهم نیست که یک بیانیه بدهد. پس اساسه چیزی به عنوان حق شرط در FATF  برای ما وجود ندارد. اگر کسی به آن استناد کند یا جاهل است یا خائن!»

وی به نوسانات قیمت دلار و رابطه آن با تعهد ایران در FATF  اشاره کرده و افزود: «ما در این مدت با سیستم صرافی پول جا به جا می کنیم اما با FATF ما تعهد دادیم که تا پایان اسفند 1396 سامانه صرافی را در کشورمان تعطیل کنیم. 19 اردیبهشت 97 در آستانه جهش عجیب دلار آقای جهانگیری گفتند که دلار قیمتش 4200 تومان و تمام صرافی ها تعطیل! دلار بشود 20000 تومان! مهم نیست چون ما به FATF تعهد داده ایم! می بینیم که در تاریخ 19 اردیبهشت 97 تمام سامانه صرافی کشور قفل می شود. دلار از کجا باید وارد کشور شود؟! تمام این سامانه نابود شد به خاطر اینکه ما به FATF تعهد داده ایم!»

آقای شمسیان عضو شورای سردبیری روزنامه کیهان در خاتمه سخنان خود تاکید کرد: « حالا ما باید وظیفه خودمان را انجام دهیم. حرفمان این است که این قرارداد خائنانه است و علیه قوانین اسلام است. تا جایی که میشود باید روشنگری کرد و حقایق را به مردم گفت. »