برخی رسانه ها نیز براساس سیاست های خبری خود تلاش کردند با نگاه سیاسی حضور میلیونی مردم در کربلا را مورد تجزیه وتحلیل قرار دهند که البته در این بین نباید از دسیسه های فرهنگی و سیاسی غرب، غافل بود.
بی.بی.سی در گزارش اذعان داشته که تهدیدهای امنیتی وانفجار بمب وخمپاره هم حریف اعتقادات هزاران شیعه برای شرکت در عزاداری اربعین نمی گردد.
بی.بی.سی همچنین گفته است که؛ چه برای یک باور مذهبی و چه برای اعلام یک پیام سیاسی، حضور میلیونی عزاداران درکربلا همه نگاه ها را به خود جلب کرده و در این بین ناظرانی هستند که ممکن است سوال کنند پیام عاشورا که گفته شده تن ندادن به ذلت است، درزندگی امروز این عزاداران چه تاثیری گذاشته است.
رسانه های مختلف عربی و غربی دیدگاه های خود را در این باره با بیانات گوناگونی منتشر کرده اند، از جمله:
خبرگزاری فرانسه: اربعین امسال با نمادی دیگر؛ مبارزه با داعش
میدل ایست آنلاین در گزارشی جداگانه: شیعیان در بزرگترین زیارت اربعینی داعش را به چالش طلبیدند
خبرگزاری رویترز: حرکت گروه های شیعیان به سوی شهر کربلا برای احیای اربعین حسینی
و دیگر عناوینی که همگی اشاره به عظمت و تاثیر شگرفت این واقعه بر حرکت و بیداری اسلامی تمامی اقشار مختلف مردم از کشورهای گوناگون داشته است.
اما همانطور که گفته شد نباید از اغراض سیاسی و سیاست های اختلاف افکنانه این رسانه ها نیز غافل بود.
روزنامه (Los Angeles times) با این دیدگاه، در صفحه رسمی خود منتشر کرده است که؛ برای قرن ها، جوامع شیعه به عنوان یک طبقه خاص در کشورهای عربی در نظر گرفته شده و تحت ستم رهبران سنی قوی تر و ثروتمند قرار گرفته است. حتی در جایی که شیعیان اکثریت را تشکیل می دهند مانند عراق و بحرین.
روزنامه (independence) نیز با اشاره به حملات تروریستی داعش و راهپیمایی میلیونی اربعین گفته؛
داعش، همچنین به عنوان دولت اسلامی شناخته شده و در مبارزات انتخاباتی خونین خود اعلام کرده است مسلمانان شیعه مرتد اند. هدف آنها ایجاد یک خلافت تندرو در سراسر عراق و سوریه است.
روزنامه (Middel Este)نیز با قصد دامن زدن به مناقشات و اختلافات بین شیعه و اهل شنت در صفحه خود آورده است که شیعیان معتقدند امام حسین علیه السلام و فرزندان او به جهت تصاحب حق جانشینی و خلافت قیام کرده و در این راه توسط یزید (سنی مذهب) به شهادت رسیده است.
وی در ادامه این را از مهمترین اختلافات بین شیعه و سنی دانسته که سالیان سال تا به امروز عامل اختلاف، جنگ و خونریزی بین این دو گروه بوده است.
توجه به بیانات رهبری در این زمینه قطعا میتواند بهترین معیار و شاخص بوده و لازم و ضروریست تا زائران اربعین حسینی به این تاکیدات رهبری جامه عمل بپوشانند و از ایجاد تنش های بیشت و اختلافات درون مذهبی که چیزی جز خواست دشمن در جهت نابودی مسلمانان نیست؛ جلوگیری کرده باشند.
«امروز اصرار استکبار در دنیای اسلام بر ایجاد تفرقه است. راه های دیگر را رفتند؛ اما ناکام ماندند..»
«چند راه برای شکست وارد آوردنِ به بیداری اسلام - که منشأ آن هم، برافراشته شدن پرچمِ جمهوری اسلامی در ایران است - در مقابل آنها باقی مانده است. یک راهِ عمده ی آنها همین مسئله ی شیعه و سنی است که بگویند جمهوری اسلامی ایران، جمهوری شیعه است و آن را در مقابل جامعه ی بزرگ اهل تسنن قرار دهند؛ تعصبات و احساسات مذهبی را وارد میدان کنند. این، چیز بسیار خطرناک و مهمی است و دارند این کار را میکنند. دستهای سیاست بیکار نیستند. ما همه ی همتمان باید این باشد که این خواست استکباری را خنثی کنیم. همه باید هشیار باشند؛ ملت ما، زبدگان ما، مبلغان ما، روحانیون پُرتلاش و خدوم ما، همه و همه توجه بکنند که حرکتی و اظهاری که به این نقشه ی دشمن کمک بکند، از آنها نباید سر بزند«.
«جامعه ی شیعه باید با متانت راه خودش را ادامه دهد. ما «الحمدللَّه الذی جعلنا من المتمسّکین بولایة امیرالمؤمنین» را رها نمیکنیم؛ ما تمسک به ولایت علی بن ابی طالب (علیه السّلام) - که نعمت بزرگ خداست - را محکم نگه میداریم؛ اما با کسی که به این حبل متین تمسک نکرده است، دعوا هم نمیکنیم. این وظیفه ی جامعه ی تشیع است. آنچه که دشمن میخواهد، این است که با هم اختلاف کنیم.«
(بیانات در دیدار مردم قم در سالروز عید سعید غدیر خم - 18/10/85)
«وظیفه ی جامعه ی تسنن هم همین طور است. برادران اهل تسنن هم بدانند که نقشه ی دشمن، ایجاد اختلاف است، ایجاد تعصب است، برادرکشی است؛ به کمتر از برادرکشی هم راضی نمیشوند«.
«در اربعین حسینی میلیون ها انسان در کنار هم قرار گرفتند؛ خود این حرکت عظیم یک جمعی از مسلمانها - البتّه مخصوص شیعه نبود، سنّی ها هم بودند - که در دنیا انعکاس پیدا کرد، تعظیم کردند؛ تجلیل کردند؛ آن را بزرگ ترین گردهمایی عالم به حساب آوردند؛ چه کسانی؟ آنهایی که دارند مسائل اسلامی را رصد میکنند«.
«ببینید چه حرکت عظیمی اتّفاق افتاد! وقتی حتّی جسمها در کنار هم قرار میگیرد، این جور انعکاس پیدا میکند. اگر ما با هم باشیم، کشورهای اسلامی، ملّتهای مسلمان - سنّی و شیعه و فِرَق مختلف تسنّن و تشیّع - با یکدیگر دلهایشان صاف باشد، نسبت به یکدیگر سوءظن نداشته باشند، سوءنیّت نداشته باشند، به یکدیگر اهانت نکنند، ببینید در دنیا چه اتّفاقی خواهد افتاد؛ چه عزّتی برای اسلام درست خواهد شد! وحدت؛ وحدت.
امروز، هم در بین اهل سنّت، هم در بین شیعه، دستهایی در کار است برای اینکه اینها را از هم جدا کند؛ همه ی این دستها هم اگر جستجو کردید، میرسد به مراکز جاسوسی و اطّلاعاتی دشمنان اسلام؛ نه دشمنان ایران، نه دشمنان شیعه فقط؛ دشمنان اسلام. آن تشیّعی که ارتباط به ام آی شش انگلیس داشته باشد، آن تسنّنی که مزدور سی آی ای آمریکا باشد، نه آن شیعه است، نه آن سنّی است؛ هر دو ضدّ اسلامند. ما ۳۵ سال است در جمهوری اسلامی این فریاد را داریم میزنیم؛ فقط هم نمیگوییم، عمل میکنیم«.