مدرسه علمیه الغدیر

دعا؛ منشاء نزول رحمت و دوری از غضب الهی

شناسه خبر : 42216

1396/02/12

تعداد بازدید : 804

 دعا؛ منشاء نزول رحمت و دوری از غضب الهی
شرحی مختصر بر مناجات شعبانیه

همزمان با آغاز اعیاد شعبانیه خانم قندهاری استاد اخلاق حوزه علمیه الغدیر تهران (خواهران) به بحث پیرامون «شرح مناجات شعبانیه» در جمع طلاب این مدرسه علمیه پرداخت.  وی گفت: «ماه شعبان، ماه صلوات بر پیامبر و اهل بیت طاهرین او است و صلوات میزان سنگینی اعمال در روز قیامت است.»

خانم قندهاری ابراز داشت: «از معنا و مفهوم هر دعا؛ نقش آن در زندگی ما معلوم می شود. در روایات و ادعیه آمده است که ماه شعبان را معرفی می کند. ماه شعبان در رحمت و رضوان الهی پیچیده شده است. مناجات شعبانیه را تمامی چهارده معصوم علیهم السلام خوانده اند و این دعا خیلی زیبا شروع می شود.»

وی گفت: «آغاز مناجات شعبانیه با صلوات است و این امر؛ ادب دعا کردن را به ما نشان می دهد. در ادامه خیلی زیباتر به معرفی خداوند می پردازد؛ خداوندی که تقدیرات زندگی ما به دست او است.»

این استاد اخلاق افزود: «در مناجات شعبانیه ما از خداوند می خواهیم که ما را مشمول غضب خودش نکند. غضب خدا چیست؟ غضب خداوند زمانی است که او دست هدایتش را از سر ما بردارد. این بدترین عذاب است. خداوندی که رحمت او بر غضبش سبقت دارد و در همه جا و همه حال به فکر ما هست و روزی مادی و معنوی مخلوقاتش را از یاد نمی برد. ما در این دعا از او می خواهیم که به سبب گناهانی که مرتکب شده ایم؛ رحمتش را از ما دریغ نکند. در حقیقت ما به درگاه او اظهار توبه می کنیم.»

وی ادامه داد: «در فراز دیگری از این دعا بعد از توبه به درگاه الهی؛ از یاس و ناامیدی در بخشش خداوند می گوید. اظهار می کنیم که ای خداوند رحمان و رحیم؛ عفو و بخشش تو خیلی بیشتر از گناهان من است، پس عذر مرا بپذیر.»

وی  با اشاره به کلام آیت الله ضیاء آبادی در ادامه افزود: «ایشان معتقد بودند که در هر عیدی که از راه میرسد بهتر است که ما هم دوباره متولد شویم و در این تولد دوباره، یک گناه را ترک کنیم. اگر چنین کردیم در ادامه دعا می گوید که حجابهای ظلمانی و نورانی از مقابل چشمهای ما کنار خواهد رفت و قلب ما آماده می شود برای دریافت الهامات الهی.»

خانم قندهاری استاد اخلاق حوزه علمیه الغدیر تهران در خاتمه سخنان خود گفت: «صراط مستقیم الهی در درون ما است. باید به خودمان قدری بیشتر برسیم و در این صورت است که دیگر در انتخاب راه حق و حقیقت، جامعه، افراد و شرایط بر ما تاثیر نخواهند گذاشت. از این ادعیه و ائمه معصومین علیهم السلام استمداد و یاری بطلبیم که این ها کشتی نجات هستند و پناهگاه خوبی برای کسانی که بخواهند از بدبختی ها نجات پیدا کنند.»

 

 

    اخبار مرتبط