حجت الاسلام و المسلمین سید حسن علوی استاد اخلاق حوزه و دانشگاه در ادامه سلسله نشست های خود با عنوان «اخلاق طلبگی» در مدرسه علمیه الغدیر تهران در روز چهارشنبه 97/2/5 به بیاادامه مبحث حسن خلق پرداخته و گفت: «ریشه همه بداخلاقی ها خودبرتربینی و تکبر است. طلبه برای موفقیت درعلوم دینی باید بیشتر از مردم دیگر تواضع داشته باشد.»
وی افزود: «انسان خود برتر بین نمی تواند منبع فیض الهی باشد و انسان مکلف خودش را مکلف می بیند به خیرخواهی برای دیگران.»
حجت الاسلام علوی درمان کبر را شناخت این رذیله اخلاقی و ااثرات دنیوی و اخروی آن دانست و ابراز داشت: «منشاء کبر از شیطان است و هیچ عملی با کبر از انسان قبول نمی شود. علمی هم که نتیجه عملی ندهد علم متکبرانه و بی ثمر است.»
وی وی کبر را یک مساله اخلاقی صرف ندانست و آن را یک گناه بزرگ برشمرد و گفت: «کبر این بت بزرگ را باید شکست و به تواضع رسید. آن وقت حقیقت تواضع در گفتار و رفتار انسان نمایان می شود. ما یک هوش مادی داریم که با تمرینات ریاضی قوی می شود و یک هوش نورانی که باید آن را با خود سازی قوی کرد.»
وی ابراز داشت: «قرآن و حدیث باید متن زندگی ما باشد. علم برای عمل است و علم بدون عمل از بین خواهد رفت.»
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن علوی استاد اخلاق حوزه و دانشگاه در خاتمه گفت: «تا وقتی که خودسازی نکنیم و ساخته نشویم باید بگوییم چه بسا عامل غیبت بقیة الله الاعظم و آن سحاب رحمت، ما هستیم. پس باید این رذایل را بشناسیم و در درمان آن کوشا باشیم.»