حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف در نامه خود به سفیر دومش محمد بن عثمان می نویسد:
«اما در مورد علت غیبت، خدا تبارک و تعالی می فرماید: ]ای کسانی که ایمان آورده اید! هرگز نپرسید از مسائلی که اگر فاش شود شما را اندوهگین سازد..[ هر یک از پدران من، بیعتی از طاغوت های زمان به گردن داشت، ولی به هنگامی ظهور خواهم نمود که بیعت احدی از طاغوت ها به گردنم نباشد.
و اما کیفیت انتفاع مردم از وجود من در زمان غیبت همانند انتفاع آنان از خورشید است هنگامی که ابرهای تیره آن را بپوشاند و من امان هستم برای اهل زمین، به طوریکه ستارگان امان است برای اهل آسمان...
در رابطه با تعجیل فرج بسیار دعا کنید که فرج شما نیز بدان بسته است و سلام بر کسی که از هدایت پیروی کند.» بحار الانوار – ج52 – الزام الناصب – غیبت، شیخ طوسی – اعلام الوری – کشف الغمه ج3.
تشبیه غیبت حضرت ولی عصر عجل الله تعال فرجه الشریف به پوشیده شدن خورشید در پشت ابر معنای دقیقی دارد که استفاده های ما را از آن خورشید فروزان در دوران غیبت بیان می کند، زیرا خورشید فایده های فراوانی دارد که حتی به هنگام نهان شدن در پشت ابرهای تیره نیز این فایده ها به ما و همه جانداران می رسد، که همه موجودات زنده جهان به نور و حرارت آن نیاز دارند اگرچه در پشت ابر باشد. اگر نور و حرارت خورشید نبود در نظام طبیعت و ناموس فطرت اختلالهائی پدید می آمد که واکنش طبیعی آن هستی همه موجودات زنده را به خطر می انداخت.
وجود اقدس حضرت بقیة الله علیه السلام نیز چنین است که خود در پشت پرده غیبت نهان است ولی در اجتماعات ما حاضر و ناظر است. برای اشتباهات ما طلب آمرزش می کند، رفع گرفتاریها را از خدا می خواهد و به برکت دعاهای او بسیاری از بلاها دفع می شود و به یمن وجود اقدس او مشمول عنایات و مراحم حضرت حق قرار می گیریم؛ اگر چه خود از دیده ها پوشیده است.
منبع: روزگار رهایی، تالیف: کامل سلیمان؛ ترجمه: علی اکبر مهدوی پور، دفتر نشر آفاق – چاپ چهارم، 1381