تاثیر عوامل محیطی و سبک زندگی در ناباروری

شناسه نوشته : 26549

1398/02/10

تعداد بازدید : 562

تحقیقات علمی نشان می دهد که تغییر در نحوه پوشش و لباس، مسکن، تغذیه، تفریح، بهداشت، کشاورزی و... همگی نقش قابل ملاحظه ای در ایجاد زمینه های ناباروری و البته سایر مشکلات جسمی و روحی انسان امروز دارند.

 

الگوگیری خواسته یا ناخواسته ما از مدل زندگی غربی بدون بررسی و آسیب شناسی موجب شده است که عوارض و مشکلات ناشی از آنها نیز به جامه ما وارد شده و با سرعت گسترش یابد.

تحقیقات علمی نشان می دهد که تغییر در نحوه پوشش و لباس، مسکن، تغذیه، تفریح، بهداشت، کشاورزی و... همگی نقش قابل ملاحظه ای در ایجاد زمینه های ناباروری و البته سایر مشکلات جسمی و روحی انسان امروز دارند. در ادامه به تاثیر برخی از این عوامل اشاره خواهیم کرد:

  محصولات آرایشی

 باریم  عنصری از گروه فلزات قلیایی است که ترکیبات و املاح آن به شدت در انسان ایجاد مسمومیت می نماید این عنصر در ساخت برخی از محصولات آرایشی از شما رژ لب مورد استفاده قرار می گیرد.

 تاثیرات منفی این ترکیبات در جلوگیری از لانه گزینی جنین در رحم سقط جنین و انواع بیماری های قلب و عروق به اثبات رسیده است

  این ترکیبات که محلول در چربی و نسبت به متابولیسم مقاوم هستند سبب اختلالاتی در هورمون های تولید مثل طبیعی بدن می شوند.

 

  پوشش و لباس‌های تنگ

  پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان به ویژه شلوارهای جین از نمادهای ترویج مد ها و الگوهای غربی در کشورمان می باشد. این لباس ها در مردان و زنان هر دو موجب اختلال در خونرسانی به اعضای تولید مثل می شود که در زنان موجب انواع عفونت ها تولید کیست های تخمدانی و بیماری های  قارچی دستگاه تناسلی و نهایتاً کاهش قدرت باروری می گردد همچنین در خانم‌ها با تغییر حجم لگن زایمان طبیعی را دشوار یا غیرممکن می‌سازد.

 

امواج و تشعشعات الکترومغناطیسی

 آنتن های بی تی اس تلفن همراه نیز به دلیل آنکه  تشعشعات الکترومغناطیسی از خود ساطع می کنند برای انسان خطر ساز هستند و قرار گرفتن در معرض امواج  این آنتن‌ها برای مدت طولانی و در فواصل کوتاه خطرناک است و عوارض ثابت شده ای از جمله سردرد سرگیجه افزایش فشار خون مشکلات و تحریکات عصبی برای فرد به وجود می‌آورد.

 از طرفی این امواج می توانند و تولید نسخه تاثیرگذار باشند در نتیجه در افرادی که بیشتر در معرض آلودگی‌های صوتی و غیر صوتی قرار می‌گیرند امکان ناباروری بیشتر خواهد بود.

اثرات امواج الکترومغناطیسی با فرکانس پایین در غدد تناسلی و  باروری  توسط پژوهشگران بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است  که نتایج این تحقیقات بیانگر کاهش باروری و اختلال در اندام تناسلی مردان می باشد.

رایانه های کیفی یا همان لب تاپ نیز به عنوان یکی از منابع میدان های الکترومغناطیسی شناخته شده اند. بسیاری از افراد این رایانه ها را در هنگام استفاده روی پاهای خود قرار می دهند به تازگی گزارش هایی در مورد خطرات گرمایی گذاشتن رایانه های  کیفی روی پاها منتشر شده است.

   مطالعه ای که در سال ۲۰۰۵ میلادی روی تغییرات درجه حرارت اندام تولید مثلی مردان در هنگام استفاده از رایانه های کیفی روی پاها  صورت گرفته است نشان می دهد که میدان های مغناطیسی تولید شده از طریق تاثیر بر میزان تحرک اسپرم ها قابلیت های تولید مثل را دچار اختلال می نماید.

 

 تهیه و تنظیم:

 دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

نوشته های مرتبط